İçeriğe geç

Trabzon Belediyesi Ne Zaman Büyükşehir Oldu

Trabzon ne zaman büyükşehir oldu?

2014 yılına kadar Trabzon’un merkezinde il belediyesi olarak hizmet veren Trabzon Belediyesi, 30 Mart 2014 tarihinde büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşmuş ve yetki alanı tüm il sınırlarına yayılmıştır.

Ordu ne zaman büyükşehir oldu?

6 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca kurulmuş olup, Ordu Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde tüm il sınırları yer almaktadır.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi hangi partide?

Trabzon BelediyesiAdaylıkSonuçlarKısa oy oranıKatılım oranı%78,13Önceki Başkan: Murat Zorluoğlu (AK Parti)Seçilecek Cumhurbaşkanı: Ahmet Metin Genç (AK Parti)25 satır daha

Trabzon Belediye Başkanı aslen nereli?

İlköğrenimini memleketi olan Trabzon-Çaykara-Kumlu Köyü İlkokulu’nda, ortaöğrenimini Trabzon İmam Hatip Lisesi’nde, lise öğrenimini Trabzon Lisesi ve İstanbul-Hayrullah Kefoğlu Lisesi’nde, yükseköğrenimini ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı.

Trabzon ne zaman başkent oldu?

FETİH (15 AĞUSTOS 1461) 1461 yılında Fatih’in komuta ettiği ordu tarafından kuşatılan Komnenos Krallığı’nın başkenti Trabzon, uzun süre kuşatmaya dayanamayarak teslim oldu ve böylece Türklerin egemenliği altına girdi.

En son hangi il büyükşehir oldu?

Ökmen, Mustafa ve Recep Arslan. “6360 Sayılı Kanunla Türkiye’de Yeni Kurulan Büyükşehir Belediyeleri: Manisa Büyükşehir Belediyesi Örneği”.

Samsun ne zaman büyükşehir oldu?

Samsun Belediyesi, 9 Eylül 1993 tarih ve 21693 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yedi İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması Hakkında 504 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile büyükşehir kapsamına alınmıştır.

Rize büyükşehir mi?

Büyükşehir iller: İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Konya, Kayseri, Antalya, Diyarbakır, Eskisehir, Erzurum, Mersin, Kocaeli, Samsun, Sakarya, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van.

Ordu hangi ilden ayrıldı?

Ordu, Türkiye’nin Ordu ilinin başkentidir. Osmanlı döneminde, bağlı olduğu Trabzon ilinden 1920 yılında ayrılmış ve 4 Nisan 1920 tarihinde il statüsüne kavuşmuştur. TÜİK verilerine göre 2020 yılında 19 ilçe ve belediye ve bu belediyelerde toplam 772 mahalle bulunmaktadır.

Giresun hangi parti?

Giresun BelediyesiAdaylık SonuçlarıKısa Özet. Oylama OranıKatılım Oranı %77.

Trabzonu kim aldı?

Trabzon’un Fethi (ortada) Trabzon’un ortaçağ kalesinin planı. Günümüze kadar ulaşanlar kırmızı renkle gösterilmiştir. Tarih: 14 Eylül 1460 – 15 Ağustos 1461, Trabzon bölgesi, Trabzon İmparatorluğu, Sonuç: Osmanlıların zaferi; Trabzon İmparatorluğu’nun çöküşüPartilerOsmanlı İmparatorluğuTrabzon İmparatorluğu5 satır daha

Artvini hangi parti aldı 2024?

Artvin BelediyesiAdaylıkSonuçlarıKısa.Oy SayısıKatılım Oranı %83.

Ahmet Kaya Ortahisar nereli?

Ahmet Kaya (d. 1971, Trabzon), Türk siyasetçi ve makine mühendisi ve Ortahisar’ın şu anki belediye başkanıdır.

Ahmet Genç nereli?

Ahmet Metin Genç (4 Şubat 1972, Maçka, Trabzon’da doğdu), Türk avukat, siyasetçi ve Trabzon büyükşehir bölgesinin şu anki belediye başkanı.

Ahmet Kaya hangi partiden?

Cumhuriyet Halk PartisiAhmet Kaya / Parti

Trabzon kaç yılında şehir oldu?

Günümüzde Samsun’dan sonra Karadeniz bölgesinin ikinci büyük şehridir. 12 Kasım 2012’de kabul edilen şehir yasasıyla büyükşehir belediyesi olmuş, merkez ilçesi kaldırılmış ve Ortahisar ilçesi kurulmuştur.

Samsun ne zaman büyükşehir oldu?

Samsun Belediyesi, 9 Eylül 1993 tarih ve 21693 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yedi İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması Hakkında 504 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Büyükşehir Belediyesi kapsamına alınmıştır.

Evliya Çelebi Trabzon için ne demiş?

Evliya Çelebi asırlar önce bu benzetmeyi yapmıştı… Büyük seyyah Trabzon için şu ifadeyi kullanmıştı: “Bu şehre Küçük İstanbul denmeli.”

Trabzonluların soyu nereye dayanır?

Trabzon İmparatorluğu’nun nüfusunun çoğunluğunu, antik çağlardan beri bölgede yaşamış Kafkas kökenli Tzanlar (Lazyalılar) oluşturuyordu. Bu durum, imparatorluğun çağdaş tarihçilerinin belgelerine yansımış ve Trabzon İmparatorluğu “Tzaniti Krallığı (Lazistan)” olarak adlandırılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mecidiyeköy escort